da en de trQueen® 

Knud Jepsen a/s er verdens største producent af kalanchoe, der markedsføres under brandet Queen®. Gennem dedikeret og målrettet innovation, udvides sortimentet konstant med trendskabende planter af udsøgt kvalitet til en krævende moderne livsstil.


Gartneriet på 120.000m2 er placeret ved hovedkontoret tæt ved Hinnerup, nord for Aarhus og har her 120 ansatte. Desuden har vi produktion i Vietnam og Tyrkiet. Vores planter og stiklinger sælges overalt på det internationale marked.  

Copyright

Alle tekster kan bruges uden tilladelse, hvis queen.dk angives som kilde. 
Fotos må kun bruges i non-profit sammenhænge. Dog skal Queen informeres om brugen af billederne på mail til mail@queen.dk.

Vidste du at ...

Knud Jepsen a/s har dyrket og udviklet Queen® kalanchoe gennem hele 3 generationer siden 1939?

Tilbageblik

Grøn smiley

Vi er af Arbejdstilsynet i 2015 blevet tildelt en grøn smiley. Det betyder, at vi ikke har noget udestående med Arbejdstilsynet. Den grønne smiley er dermed også et signal til omverdenen om, at vi har orden på vores arbejdsmiljø. 

Innovation

Naturen har givet os et fantastisk udgangspunkt for vores innovation. 
Alle Queen® kalanchoe har en naturlig robusthed, der medfører, at de tolererer tørke og høje temperaturer i en længere periode end mange andre kulturer.
Forædlingsafdelingen er placeret ved vores hovedkontor. Dens primære opgave er at højne markedsstandarden for kvalitets planter og betingelserne for den optimale plantevækst. Vores forædlingsafdeling benytter sig af moderne væksthuse til opbevaring og opformering af virusfrie supereliteplanter og kamre til klimaoptimering.
Vi tester løbende planternes holdbarhed i et holdbarhedsrum.
Målet er at sikre, at vores nye sorter altid er et bedre alternativ til de eksisterende på markedet.

Ethylen

Den høje ethylen-resistens og lange holdbarhed hos de unikke Queen® sorter opnåes gennem et målrettet og intens innovationsprogram i forædlingsafdelingen.
Ethylen er en naturlig forekommende gasart, som frigives ex. fra modnende frugter og grøntsager, udstødningsgasser og cigaretrøg. Dette betyder, at vores prydplanter udsættes for ethylen under transporten, i butikken såvel som hjemme ved forbrugeren.
Vi kan i dag på baggrund af uvildige analyser foretaget af Nissen Consult garantere, at Queen® sorter vil opretholde deres høje prydværdi på trods af ethylen påvirkningen.

Film om Queen og Ethylen

Hjertestarter hos Knud Jepsen a/s

Hos Knud Jepsen a/s har vi en Hjertestarter samt en række medarbejdere, der er uddannet i at betjene den.  
Alle må dog gerne bruge Hjertestarteren – også ved uheld i nærområdet.
I tilfælde af hjertestop er det bedre selv at gå i gang, end at 'gøre ingenting'. Hjertestarteren giver selv anvisninger om brugen heraf, når den tændes.
Knud Jepsens hjertestarter hænger synligt lidt nede af gangen til højre for hovedindgangen.

Miljøteknologi 2015 

Energibesparelse med gardiner, vækstlys, varmeveksler og solenergi samt præcisions sprøjtebomme.


I projektet monteres der tynde energi-/skyggegardiner som 2. gardin og kraftige isolerings-/mørklægningsgardiner op som 1. gardin i flere produktionsafdelinger.
Formålet er at reducere energiforbruget til opvarmning. Vandings-/ sprøjtebomme opgraderes til individuel behandling af planter med vanding og vækstregulering i Korsholm formering. Formålet er at reducere gartneriets vand- og ressourceforbrug. 


Der sættes varmevekslere og højtryksbefugtning op i Produktudviklingsafdelingerne. På varme solskinsdage forstøves vand med fine dråber over planterne. Dels til afkøling af luften, men også til opsamling af energi i vanddampen, som trækkes gennem varmevekslere, hvorved solenergien kan konverteres til varme, mens luften affugtes. Det varme vand lagres i gartneriets buffertanke, således det kan bruges til opvarmning af gartneriet om natten. Der installeres varmeveksler til køling af returvarmen på retursiden af varmeforsyningsledningen mellem Hammel Affaldsvarme og Knud Jepsen a/s. Ved at modtage returvarme med lavere temperatur kan mængden af kondenseringsenergien øges tilsvarende hos Hammel Fjernvarme a.m.b.a.

Se mere her!
Indkøbskurv

Total: DKK 0,00

Køb
--